4 ile 7 yaş 11 ay arasındaki çocuklara uygulanabilen Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi beş algısal beceriyi ölçmektedir. Bunlar el-göz koordinasyonu, şekil-zemin, şekil değişmezliği, uzaydaki pozisyon, uzay ilişkileridir.
8 yaş üzeri çocuklara uygulanabilen Benton görsel bellek becerisini ölçmektedir.
Çocuğun dikkat gücünü, dikkat fonksiyonunun dakikliğini ölçmektedir.
5 yaş 6 ay ile 10 yaş 11 ay arasındaki çocuklara uygulanabilen Bender Gestalt, görsel motor algılama performansını ölçmektedir.
Gelişim Testleri
0 ile 6 yaş arasındaki çocukların gelişimini, gecikmelerini ölçmeye yarayan bir performans testidir.
0 ile 6 yaş arasındaki çocukların gelişimini bakımverenden alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilmektedir.
3 ile 7 yaş arası çocuklara uygulanabilen Gesell motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini vermektedir. Bu verilere dayanarak çocukta ortalama zeka bölümü hesaplanmaktadır.
2 ile 12 yaş arası çocuklara uygulanabilen Peabody çocuklardaki kelime bilgisi gelişimini ölçmektedir.
Kişilik Testleri
3 ile 99 yaş arası bireylere uygulanabilen bir insan çiz testi kişinin kendisini nasıl algıladığı ve başkalarının kişiyi nasıl algıladığına dair fikrini, id, ego, süperego yapılanmasını anlamamıza yarayan bir testtir.
Okul Olgunluğu Testleri
5 yaş 6 ay ile 6 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilen Metropolitan Okul Olgunluğu testi okula hazırlık, verilen yönergeyi anlama ve uygulamayı başarma performansını ölçmektedir.
Zeka Testleri
7 yaş 6 ay ile 14 yaş 0 ay arasındaki çocuklara uygulanabilen Porteus Labirentleri Testi zeka düzeyi hakkında bilgi vermektedir.
4-7 yaş, 7-14 yaş ve 14 yaş üzeri olarak üç ayrı formu bulunan Catell Testi zeka düzeyini ölçmek için kullanılmaktadır.
7 ile 9 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilen Good Enough Harris Adam Çizme Testi
5 ile 17 arasındaki Planlama, Dikkat, Eşzamanlı ve Ardıl Bilişsel İşlem alanlarını inceleyerek, çocukların yaşadığı öğrenme problemlerini anlamamıza yardımcı olur.